Sunday, November 11, 2007

Misia "Stovezata"

Plan bol starostlivo zostavovany 6 tyzdnov, boli vybrati spickovi agenti, nemalo by dojst k zlyhaniu.

Sobota 10.11. 07, 22:00
Posledne prekontrolovanie vybavy, memorovanie zakladnych bodov planu, zrovnavanie casu, prejav naklonnosti pred spanim

Nedela 11.11. 07
4:45 Bratislava: Budik, rozbieha sa podakcia Slovenska strela

5:15 Bratislava: Elektricka c. 13 prichadza presne, Drazdany: Budik, podakcia Hauptbahnhof

5:50 Bratislava: Agentka S zaujala stanovisko v Slovenskej strele, informuje agenta A "vzduch cisty", Drazdany: Autobus pripraveny podla pokynov na nastupisti

6:25 Drazdany: Vodic autobusu zvlada ulohu skvele, ostatni cestujuci si myslia, ze je ozajstny, agent informuje agentku za pomoci technologie sms.

9:15 Praha Agent A vyuziva pozitivnu casovu diskrepanciu a rozhodne sa prekvapit agentku a dorazit na randezvous-point skor. Nieco nesedi, bezpecnostne zlozky na seba spyklenecky pozeraju. Zdvojene hliadky! Wilsonovo nadrazi informovali! Skusenejsia agentka S to vsak predpokladala a prisla na stanicu Holesovice - v rozpore s planom! Nepredpokladala vsak, ze na svojom mobilnom telefonnom pristroji nebude mat signal, agentura nezaplatila roaming. Agent bol nuteny odhalit svoju slovensku totoznost, nebol cas, bolo treba konat, kedze je skuseny v praci v terene, lahko na informaciach zistil, kde sa agentka moze nachadzat. Zamenil neoznacenu 5 eurovu bankovku, listok na metro tiez neoznacil, nevedel kde...

9:45 Agenti sa stretavaju a striasli sa ceskej informacnej sluzby s nonsalantnou lahkostou.

...A potom sme bludili matickou Prahou


Pocasie bolo premenlive, no vacsinu casu by sudny Prazak ani psa von nevyhnal, napriek tomu bolo v Prahe dnes najkrajsie na svete!

Hodnota tychto fotografii tkvie hlavne v zachytenom momente, menej v umeleckom prevedeni.
Odfotili sme aj orloj, ale fotografia nie je publikovatelna, ked sme pochodili riadny kus stareho mesta a dali si obed v institucii podla planu, vydali sme sa nahooru na hrad, aj ked nikto nekrical "Adam na hrad!", ani Slavka :-(

Vystverali sme sa po 287 schodoch na vezu na chrame sv. Vita, riadne tam fukalo. Zhodnotili sme, ze to je to iste ako keby sme boli na Petříne, tak sme sa nan napokon vyflakli.

Ako by to bolo, keby sme nevzdali hold sv. Vaclavovi, asi preto ho dali na Vaclavak, ze sa volal Vaclav. Pred neho postavili nejaky pomnik k vyrociu Krystalovej noci, ktory vyzeral ako malicky koncentracny tabor, preto sme zvolili tento pohlad a nasadili sme si Vaclava na hlavu, niektori z nas...
17:45 Aby agenti zmizli bez stopy, minuli posledne koruny na 2 pollitrove kofoly (na velke potesenie agenta, ktory nemal kofolu uz 6 tyzdnov). Nasledne sa agenti velmi profesionalne, ale hadam az prilis vyzyvavo rozlucili, no misia sa uz chylila ku koncu. Agent odkracal smutnym, ale rozvaznym krokom - tvaril sa ako Cech - smerom k nastupistu c. 5. Po ceste roztrhal neviditelnym atramentom napisane instrukcie a zahodil ich do roznych kosov. Vodic autobusu na neho zmurkol a nepytal znova cestovny listok, mal len ciastkove informacie o celom plane, ale nieco iste tusil.
20:30 Drazdany: Sofer vyhecovany uspechom prichadza o pol hodinu skor, luci sa s agentom, uz sa nikdy neuvida.
21:43 Drazdany/Slovensko Agent spisuje tuto spravu a agentka, chytiac signal, posiela dohodnuty signal pre uspesny koniec.
Misia bola uspesna, velmi...
Aj ked Cesko-Nemecky hranicny prechod vyzeral takto:

6 comments:

slava said...

spoluagent hlasi ze dosiahol poziciu C4, cesta podla planu, az na to ze mal vo vagone pozostaky zo sobotneho vyletu urcitých extremistických skupin, co neprijemne poznacilo cestu (niet nic lepsie ako 6 ožratých neonacistov pre ozivenie cesty )

adam said...

nandali sme im to moja, boja sa co i len komentovat!

Unknown said...

super prispevok :)

tesim sa ze ste mali taky pekny cas, len sa bojim, ze ste viac pozerali na seba ako na prahu :p

Unknown said...

inak cau adam... vdaka za pisanie... aj ked nekomentujem, citam ako sa mas :)

alnoth said...

neviem neviem. tato supertajna akcia vysla najavo este pred touto spravou o "misii stovezata". podla mna kecal sofer autobusu. nemal si ho nechat zit po tom ako si vysiel z utajenia... chyba agent adam!

Unknown said...

no adame, nejak si sa tento tyzden odmlcal, alebo este stare travis a spracuvas emocie a dojmy z vyletu? tak daj aspon nieco. Mate tam uz sneh?